top of page
MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (1).png

“We Zijn Zo Jong”, de kunstexpositie!

Wat begon als een gek idee in de zomer van 2022, groeide uit tot deel van het artistieke totaalconcept van onze nieuwste zaalshow. Het thema “jong zijn” bracht enorm veel inspiratie en zo ook de nieuwsgierigheid om met andere kunstvormen te experimenteren buiten onze vertrouwde showkoorbiotoop.

 

In samenwerking met tien getalenteerde kunstenaars met diverse skills en ervaring trachten we jullie mee te nemen in een alternatieve beleving van ons showthema en -repertoire. Neem zeker een kijkje in de toonzaal van het Tinnenpot-theater, zowel voor als na de show, én participeer als 11de kunstenaar in de expo!

DATA: 17-18-19-20-21 MEI 2023

Binnenhof Theater Tinnenpot Kunstexpositie showkoor Enchanté Gent Hemelvaartweekend 2023

Onze kunstenaars

Guido en leerlingen_edited.jpg

Guy Debaere & zijn leerlingen

Dehouck Alice, Stroia Sasha-Sabin, Vancoillie Mirthe, Vanquatem Iben, Castelein Faye, Espeel Nora, Florea Emilia, Lepouttere Sibe, Tudora Stefania, Wang Liam, Ameel Ines, Dezitter Janne, Krogulec Maja, Velghe Sarah, Rosescu Andrian.

Guy is reeds 25 jaar leerkracht Plastische Kunsten en is zelf ook actief bezig met teken -en schilderkunst. Samen met 15 leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs van de Broederschool in Roeselare gaat hij de uitdaging aan om voor deze expo een groepskunstwerk te creëren.

Emma.jpg

Emma Antoin

 • Instagram

Emma is leerkracht met een hart voor kunst en het creëren ervan. Daarom besloot ze in 2022 om de opleiding plastische opvoeding en project kunstvakken bij te studeren. Emma hoopt later in haar lessen kinderen en jongeren warm te maken voor kunst en cultuur.

Elena.jpg

Elena Doncev

 • MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (2)_edited
 • Instagram

Sinds de middelbare school koos Elena voor een artistiek pad. Ze gebruikt analoog tekenen en schilderen om zichzelf uit te drukken. Sindsdien heeft Elena verschillende visuele uitdrukkingen verkend tijdens haar kunstopleiding in Wenen. Uiteindelijk heeft dit pad geleid tot haar huidige opleiding in de architectuur als ideale uitdrukkingsvorm.

Lander.jpg

Lander Cardon

 • MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (2)_edited
 • Instagram

Lander creëert een atmosfeer met z’n schilderijen waar zijn sculpturale achtergrond nooit ver te zoeken is. Sculpturen reizen op in z’n schilderijen als megalitische structuren die zowel natuur al architectuur met elkaar binden. Met elk schilderij tracht Lander de toeschouwer uit te nodigen er bijna letterlijk in te stappen, en rond te dwalen op ontdekking naar nieuwe delen van z’n universum.

Zohra.jpg

Zohra Vanwonterghem

 • Instagram

Met haar handen geeft Zohra vorm aan haar gedachten en herinneringen. Ze is een jonge kunstenares die anderen wil inspireren d.m.v. houtskool, wasco of verf. Als kind was Zohra ervan overtuigd dat tekenen niet voor haar was weggelegd. Nu gelooft ze dat je alles kan bereiken waarvan je droomt.

Annemieke.jpg

Annemieke van Barlingen

 • MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (2)_edited
 • Instagram

Annemieke is een Belgische kunstenares en illustratrice. Ze werkt voornamelijk met traditionele technieken, zoals aquarel, potlood en plakkaatverf en haalt haar inspiratie uit folklore, sprookjes en mythologie. Haar vooropleiding in de architectuur en de beeldende kunst ondersteunt de creatie van haar artistiek universum.

Jana Roos.jpg

Jana Roos

 • MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (2)_edited
 • Instagram

Jana is een Gentse artiest, concept & costume designer. Sinds 2017 werkt ze op professionele basis binnen de artistieke sector. Ze ontwierp kostuums en scenografie voor gezelschappen en muzikanten, zoals: 4HOOG productiehuis, NTGent, Muziektheater Transparant, Theater Malpertuis, TG Vagevuur, … Daarnaast illustreert Jana o.a. voor kinderboeken en creëert ze haar eigen expressieve modecollecties die ze presenteert in binnen- en buitenland.

Jens.jpg

Jens Waegebaert

 • Instagram

Na 25 wiskundige jaren is Jens in de zomer van 2021 gegrepen door het digitaal tekenen en schilderen van scenario’s en personages uit boeken, series en games. Voornamelijk spendeert hij zijn artistieke tijd in het (obsessief) maken van fanart, maar heeft hij ook een zacht plekje ontwikkeld voor het schilderen van dieren.

Femke.jpg

Femke Sturbois

 • Instagram

Leerkracht in spe, Femke, is volop zoekende in het leven en zo ook in de kunsten. Ze omschrijft zichzelf niet als artiest, maar wel als iemand die graag experimenteert, mislukt en weer iets anders uitprobeert. Femke hoopt later zelf de ruimte te creëren voor jonge kunstenaars, waarbij het falen een must wordt om te stralen.

Zinzi.jpeg

Zinzi Moons

 • MAAK KENNIS MET ONZE KUNSTENAARS ! (2)_edited
 • Instagram

Zinzi is grafisch ontwerpster

illustreert gezichten

dingen en non-dingen

op papier, appels, lichamen,

vensters én in haar hoofd.

bottom of page